Go Back   HondaShowOff.com Forums > Car Talk > Other Rides

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-19-2008, 08:51 PM   #21
kevoweb
Regular User
 
kevoweb's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hornell, NY
Posts: 3,431
kevoweb will become famous soon enough
Send a message via AIM to kevoweb
Default

Quote:
Originally Posted by Pata078 View Post
Wow, Honda sells them over here for $16 a Bolt!!

Edit: Can you Reuse Old Head Bolt? I know you're not Suppose to. But some cheap mechanics around here reuse them when they replace head gaskets n stuff???
you could probably get away with it, but better safe than sorry. wow, if honda bolts are that much i wonder how much a set of ARPs would be.
__________________
1995 Civic DX Last Updated: 6.23.08

"Redline first gear, and then pop the clutch three times. Let your toe lift, then slam it into reverse.VTEC every time...."

1995 Honda Civic DX - sold
2002 Subaru Impreza WRX - teh daily


kevoweb is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 08:59 PM   #22
Pata078
Powered by my
 
Pata078's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: City of Angels
Posts: 7,232
Pata078 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by kevoweb View Post
you could probably get away with it, but better safe than sorry. wow, if honda bolts are that much i wonder how much a set of ARPs would be.
Yea Man, when my cousin called to get a price on the Head Bolts, they said $16. He was like "cool" I said "Damn! $160 for a set of Head Bolts?!"

Arp's are like $95 (i think)
__________________


Quote:
Originally Posted by chris42192 View Post
im searching for a FO' DO' FO' MO' HOE'
Pata078 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 07:27 AM   #23
hondadude141
Decaldude!!
 
hondadude141's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 2,962
hondadude141 will become famous soon enough
Send a message via AIM to hondadude141 Send a message via Yahoo to hondadude141
Default

haha i sure as heck wouldn't they are stretch bolts as i've said before and dont need to be reused but i guess just torque them down really good if you have to reuse them
__________________
hondadude141 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2008, 03:29 PM   #24
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

well i got the head swap done a couple of days ago. but changing the timing belt has been a nightmare first it took like to days to get the crank pully off and then to find out someone striped out my bolt head on my ten. so i finaly got it off last night, and got the belt put on today. i ran into a problem though the belt is tight but when ever i crank it over like two times it starts to slip off any ideas? this has been so to me lol.
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2008, 03:34 PM   #25
jeffro
Senior Member
 
jeffro's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Ft. Knox, KY
Posts: 732
jeffro is on a distinguished road
Default

I know when my AC belt came off, there was a place to adjust the tension. I would guess there is a way to adjust that somewhere, I just don't know. Oh, I could also be completly wrong!
jeffro is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2008, 03:38 PM   #26
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

yea there was but its all the way tight
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 10:31 AM   #27
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Unhappy

it also runs like it has no power at all to it. i started it up last night and let it run for like a min and it was really loud but ack like it wasnt getting much power,then the belt started to slip so i turned it off.
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 06:36 PM   #28
Pata078
Powered by my
 
Pata078's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: City of Angels
Posts: 7,232
Pata078 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by zachballa_07 View Post
well i got the head swap done a couple of days ago. but changing the timing belt has been a nightmare first it took like to days to get the crank pully off and then to find out someone striped out my bolt head on my ten. so i finaly got it off last night, and got the belt put on today. i ran into a problem though the belt is tight but when ever i crank it over like two times it starts to slip off any ideas? this has been so to me lol.
Those Pulley Bolts come out Rather easy with a 1/2" Air Impact Wrench.

this sounds to me like you moved the crank around a little when removing your Belt and the Head is not Timed.

Did you get a new bolt and are you using the same Tensioner? Or did you use the same bolt and some Tensioner?
Did you put your Old Belt on? or did you get a Belt for a z6?
__________________


Quote:
Originally Posted by chris42192 View Post
im searching for a FO' DO' FO' MO' HOE'
Pata078 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2008, 08:27 AM   #29
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Pata078 View Post
Those Pulley Bolts come out Rather easy with a 1/2" Air Impact Wrench.

this sounds to me like you moved the crank around a little when removing your Belt and the Head is not Timed.

Did you get a new bolt and are you using the same Tensioner? Or did you use the same bolt and some Tensioner?
Did you put your Old Belt on? or did you get a Belt for a z6?
yes i got a new bolt and yes im using the same Tensioner. why do u ask if im using it again are you suppost to replace it? and no its a new belt and its for a d16
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2008, 06:21 PM   #30
Pata078
Powered by my
 
Pata078's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: City of Angels
Posts: 7,232
Pata078 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by zachballa_07 View Post
yes i got a new bolt and yes im using the same Tensioner. why do u ask if im using it again are you suppost to replace it? and no its a new belt and its for a d16
Question:
1. on your Block, what does it say after the D16? D16z6?
2. on your other civic you got the head from, what does it say on that block?


it's ok that you used the same Tensioner, unless it's Bad, then it needs to be Replaced.
also, when you got the New Belt, for what civic did you get it for?
(I'm just making sure before we answer to help you further)
__________________


Quote:
Originally Posted by chris42192 View Post
im searching for a FO' DO' FO' MO' HOE'
Pata078 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2008, 09:34 AM   #31
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Pata078 View Post
Question:
1. on your Block, what does it say after the D16? D16z6?
2. on your other civic you got the head from, what does it say on that block?


it's ok that you used the same Tensioner, unless it's Bad, then it needs to be Replaced.
also, when you got the New Belt, for what civic did you get it for?
(I'm just making sure before we answer to help you further)
1.on the block it said just zc i think but it when i put a new oill plug in it it took a d15 one not a d16
2.i will have to look im pretty sure its a d16z6
3. i got it for the 95 the red one
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2008, 12:00 PM   #32
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

well my dad came and looked and said it was in timed. i messed with it and pryed the ten. tighter and the belt stay on but i only let it run for three min. we was in a hurry. but im going to kentucky till monday and then going to go back over to where it is and let it run for a lil bit and watch the belt real good. this is goin to make me look really dumb but i forgot to put them metal spacer looking things on the one that goes behind the crank. are this a must have? just want to make sure before i actually hit the street with it.
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 08:11 PM   #33
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

i finaly got it all timed and everything. but it seems like it is still missing out but has power and the belt is stayin on. could this be because of bad plugs ?
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 08:16 PM   #34
Pata078
Powered by my
 
Pata078's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: City of Angels
Posts: 7,232
Pata078 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by zachballa_07 View Post
i finaly got it all timed and everything. but it seems like it is still missing out but has power and the belt is stayin on. could this be because of bad plugs ?
Cool. Now that you got everything going, I think it'll be a good idea to do a Tune-up.
__________________


Quote:
Originally Posted by chris42192 View Post
im searching for a FO' DO' FO' MO' HOE'
Pata078 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2008, 05:24 PM   #35
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

i dont got everythinging going yet it starts but idels fine for a sec then boughs down and then goes back to normal it doees it back and forth. when i rev up and then let out of the clutch it boghs down and dies. and idea what it could be?
__________________
H22a Swaped hatch

Last edited by zachballa_07; 09-06-2008 at 07:29 PM.
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2008, 04:44 PM   #36
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

ok i got a ? does any one know if this is even possable what im doing im tryin to put a d16 v tec head onto a zc block?
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2008, 05:02 PM   #37
kevoweb
Regular User
 
kevoweb's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hornell, NY
Posts: 3,431
kevoweb will become famous soon enough
Send a message via AIM to kevoweb
Default

i don't know for sure, but i wanna say no. I'd check d-series.org (sorry to promote another site guys!) but they specialize in d-series motors and could better answer your question.
__________________
1995 Civic DX Last Updated: 6.23.08

"Redline first gear, and then pop the clutch three times. Let your toe lift, then slam it into reverse.VTEC every time...."

1995 Honda Civic DX - sold
2002 Subaru Impreza WRX - teh daily


kevoweb is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 12:35 AM   #38
Pata078
Powered by my
 
Pata078's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: City of Angels
Posts: 7,232
Pata078 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by zachballa_07 View Post
ok i got a ? does any one know if this is even possable what im doing im tryin to put a d16 v tec head onto a zc block?
The Head will work on a Sohc zc Block but not for a Dohc zc Block.

The only think is you might have some compression Issues, But changing the Pistons would take car of that problem.
__________________


Quote:
Originally Posted by chris42192 View Post
im searching for a FO' DO' FO' MO' HOE'
Pata078 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 05:33 PM   #39
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

ok i talk to two other people on a dif site and they have done this. they said i have to remove the oil jet though. anyone know what this is? and thanks for the tip pata but hopfully its somethin simpler than that lol
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 11:48 AM   #40
zachballa_07
Regular User
 
zachballa_07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Columbus,In
Posts: 438
zachballa_07 is on a distinguished road
Default

well i found the oil jet but dont know if im suppost to remove it and leave nothing there or just cap it off?
__________________
H22a Swaped hatch
zachballa_07 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2003 - 2008, HondaShowOff.com