Go Back   HondaShowOff.com Forums > Car Talk > Honda

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-27-2007, 10:12 PM   #1
akj
Noob
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
akj is on a distinguished road
Unhappy Engine Problem!!!

i have a h23 and when starting the engine, the RPM goes from 1000s to 2000s,

my engine just making this weird roar noise...the rpm goes up and down
akj is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2007, 11:28 PM   #2
TheAccordWarrior
Regular User
 
TheAccordWarrior's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,627
TheAccordWarrior is on a distinguished road
Default

Sounds vacuum related.

Anyone else want to chime in?
TheAccordWarrior is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2007, 08:08 AM   #3
kevoweb
Regular User
 
kevoweb's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hornell, NY
Posts: 3,431
kevoweb will become famous soon enough
Send a message via AIM to kevoweb
Default

I was going to say the same thing. Have you done any work on your car recently that could have caused this problem?
__________________
1995 Civic DX Last Updated: 6.23.08

"Redline first gear, and then pop the clutch three times. Let your toe lift, then slam it into reverse.VTEC every time...."

1995 Honda Civic DX - sold
2002 Subaru Impreza WRX - teh daily


kevoweb is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2007, 11:37 AM   #4
clyde004
Moderator
 
clyde004's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,928
clyde004 will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to clyde004
Default

first and foremost.....check coolant lvls...that will cause engine to idle irradically like that. check for vacuum leaks PRIOR to intake plenum......hope that helps. sometimes a vacuum leak in any of your throttle body hoses, especially coolant related, will cause that as well.
__________________
Semper Fidelis " We're surrounded. That simplifies the problem." General Lewis Puller, USMC

94 Accord EX ( my project in the works)


Mod of the month (as voted by members)- 11/07
clyde004 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2007, 07:13 PM   #5
wierdkid253
Noob
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
wierdkid253 is on a distinguished road
Default

Have u checked your exhaust system?...i had that same deal on my h23. fualty O2 sensor. Exhaust system and coolant system are what pretty much tell the computer how much gas should be sprayed in to mix with the air. The O2 sensor could be getting wrong readings and telling the computer the wrong things.
wierdkid253 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2003 - 2008, HondaShowOff.com